داشتن پوستی سالم و یکدست آرزوی همه افراد است. اما متاسفانه پوست به دلایل مختلفی، طراوت و شادابی خود را از دست میدهد و فرورفتگیها یا لکهایی روی آن ایجاد میشوند. خوشبختانه امروزه تکنیکهای زیادی برای ترمیم عارضههای پوستی وجود دارند که میکرودرم ابریژن یکی از آنها است. اما قبل از اینکه اقدام به انجام این روش درمانی کنید، بهتر است با ویژگیها، مزایا و عوارض آن آشنا شوید.
میکرودرم ابریژن چیست؟
Microdermabrasion یک روش کم تهاجمی زیبایی است که به منظور پاکسازی، لایهبرداری و جوانسازی پوست استفاده میشود. از این تکنیک زیبایی برای از بین بردن آکنه، لکههای پوستی مربوط به افزایش سن، آفتابسوختگی، کک و مک، اسکار و سایر عوارض پوستی بهره میبرند.
برای انجام این تکنیک، پزشک یا دستیار وی از یک اپلیکاتور مخصوص استفاده میکند که با ایجاد اصطکاک روی سطح پوست، آن را لایهبرداری میکند. در برخی موارد برای لایهبرداری عمیقتر، پزشک از کریستالهای ریزی روی پوست استفاده میکند که سلولهای مرده را کاملا از بین میبرند.
این تکنیک زیبایی یکی از روشهای جوانسازی پوست به شمار میرود و لازم است در مطب پزشک یا در یک کلینیک زیبایی انجام شود. مدت زمان انجام میکرودرم ابریژن حدود نیم الی یک ساعت است. برای انجام این تکنیک زیبایی به بیحسی موضعی نیازی نیست و پس از پایان فرآیند، پزشک از یک کرم مرطوبکننده برای جلوگیری از خشک شدن پوست استفاده میکند.
این روش درمانی کم تهاجمی برای اولین بار در سال 1996 توسط سازمان FDA تایید شد. با پیشرفت تکنولوژی، دستگاههای مختلفی برای انجام این تکنیک به بازار آمدند. تا بتوان طیف گستردهتری از عارضههای پوستی را با این روش درمان کرد.
چه کسانی نمیتوانند Microdermabrasion انجام دهند
تکنیک زیبایی Microdermabrasion در دسته درمانهای غیر تهاجمی و ملایم قرار میگیرد. اما در صورت داشتن یکی از موارد زیر، بهتر است قبل از انجام میکرودرم با متخصص پوست و مو مشورت کنید:
- اگر خالی دارید که خونریزی میکند، ترشحاتی از آن خارج میشود یا در حال رشد است، نباید میکرودرم انجام دهید. چرا که ممکن است این موارد علامتی از وجود سرطان پوست باشند.
- اگر در حال حاضر از داروی ایزوترتینوئین که نوعی داروی ضد جوش است استفاده میکنید، یا سابقه مصرف آن را در 6 ماه گذشته دارید، باید فعلا از انجام میکرودرم ابریژن خودداری کنید. انجام این تکنیک همزمان با مصرف داروی ایزوترتینوئین میتواند باعث ایجاد عوارضی همچون زخم و التهاب دائمی شود.
- اگر پوست بیش از حد حساسی دارید و جای زخم برای مدتها روی پوستتان باقی میماند، بهتر است از انجام این تکنیک صرفنظر کنید.
در کلینیک تمام تخصصی سعادت آباد، هیچ تکنیک زیبایی، حتی کم تهاجمیترین نوع آنها، بدون مشاوره، معاینه و آزمایش روی بیمار انجام نمیشود. بنابراین بدون نگرانی پوست خود را به دستان پزشکان متخصص کلینیک سعادت آباد بسپارید تا از نتایج این کار شگفت زده شوید.
انواع دستگاههای میکرودرم ابریژن
دستگاههای ابریژن در انواع مختلفی بنا به نیاز افراد، ساخته و عرضه میشوند. انواع این دستگاهها در ادامه معرفی شدند:
دستگاه ابریژن الماسی یا دایموند
همانطور که از نام آن پیدا است، این نوع دستگاه میکرودرم یک هندپیس با نوک الماسی دارد. این نوک الماسی، برای لایهبرداری عمیق سلولهای مرده پوست طراحی شده است. پس از انجام فرآیند لایهبرداری، سلولهای مرده با مکش توسط دستگاه جمع آوری میشوند.
شدت و میزان و عمق لایهبرداری به نحوه کار پزشک متخصص یا دستیار وی بستگی دارد. هرچقدر پزشک فشار بیشتری روی پوست ایجاد کند، لایهبرداری شدیدتر و مکش طولانیتر انجام میشود. از این نوع دستگاه میکرودرم ابریژن برای بخشهای حساس صورت مانند پوست زیر چشم استفاده میکنند.
دستگاه ابریژن کریستالی
هند پیس این دستگاه ابریژن، کریستالهایی را روی سطح پوست رها میکند. این کریستالهای بسیار ریز باعث میشوند سلولهای مرده از سطح پوست جدا شوند. پزشک ممکن است کریستالهای مختلفی با توجه به نیاز پوست بیمار استفاده کند. بی کربنات سدیم و اکسید آلومینیوم از جمله رایجترین کریستالها برای لایهبرداری پوست هستند.
دستگاه هیدرودرم ابریژن
این نوع دستگاه ابریژن نسبت به دو نوع قبلی، جدیدتر است. با استفاده از این دستگاه، علاوه بر لایهبرداری، محصولات مراقبت از پوست در بخشهای مختلف تزریق میشوند. با این روش، گردش خون در پوست افزایش پیدا میکند و تولید کلاژن تحریک میشود.
دستگاه ابریژن خانگی
دستگاههای میکرودرم ابریژن خانگی سایز کوچکی دارند و میتوان از آنها در کنار اسکرابهای لایهبردار استفاده کرد. البته دستگاههای خانگی، لایهبرداری را به صورت عمیق انجام نمیدهند و نتیجهبخشی آنها به اندازه دستگاههای حرفهای در کلینیکها و مطبها نیست.
مزایای استفاده از تکنیک میکرودرم ابریژن
هدف اصلی از انجام ابریژن، روشنتر شدن و صاف شدن پوست صورت است. بسیاری از عارضهها و مشکلات پوستی با این تکنیک زیبایی قابل درمان هستند. از جمله مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به روشن شدن و رفع تیرگی پوست
- هموار شدن بافت پوست و از بین رفتن منافذ باز در نواحی مختلف صورت
- یک دست و یکنواخت شدن رنگ پوست
- از بین بردن جای آکنه
- از بین بردن لکههایی که با افزایش سن به وجود آمدهاند.
- از بین بردن لکههای پوستی ناشی از بارداری
- درمان ملاسما
- رفع چین و چروک سطحی و خطوط ظریف اخم و خنده
- از بین بردن جای زخم و اسکار
عوارض میکرودرم ابریژن برای پوست
بعد از انجام دادن میکرودرم ابریژن معمولا عوارضی ایجاد میشوند که در بیشتر افراد رایج هستند. ممکن است این عوارض تا چند ساعت یا چند روز روی پوست صورت باقی بمانند. کمک گرفتن از یک پزشک متخصص یا مراجعه به کلینیک تخصصی زیبایی نظیر کلینیک سعادت آباد این عوارض را برای شما به حداقل میرساند. برخی از عوارض رایج این تکنیک عبارتند از:
- تورم
- قرمزی شبیه به آفتابسوختگی
- حساسیت خفیف
- احساس سوزش
- کبودی
- افزایش حساسیت به نور خورشید که البته ایجاد این مورد به دلیل نازک شدن پوست امری طبیعی است.
قبل از میکرودرم ابریژن چه کنیم؟
در قدم اول لازم است با پزشک متخصص پوست و مو مشاوره داشته باشید. در حین مشاوره، پزشک همه موارد اعم از تعداد جلسات موردنیاز، عوارض احتمالی، پیشبینی نتایج و هزینه را برای شما بازگو میکند. سپس پزشک پوست شما را به دقت معاینه میکند تا از مفید بودن این تکنیک برای پوست شما مطمئن شود.
درصورت تایید، بایدها و نبایدهای قبل از جلسه میکرودرم ابریژن را به شما میگوید. البته این روش بسیار کم تهاجمی است و به مراقبتهای سختی قبل از آن نیازی ندارد. اما به طور کلی، موارد زیر را باید قبل از رفتن به جلسه درمان رعایت کنید:
- بهتر است یک الی دو هفته قبل از جلسه میکرودرم آفتاب نگیرید.
- انجام سولاریوم قبل از ابریژن ممکن است تاثیر منفی روی نتایج بگذارد.
- از کرمهای برنزه کننده تا یک هفته قبل از میکرودرم استفاده نکنید.
- استفاده از کرمها و ماسکهای لایهبردار را از یک هفته قبل از جلسات متوقف کنید. چرا که پوست را نازک میکنند و منجر به عوارض بدی بعد از میکرودرم میشوند.
نکات بعد از درمان با میکرودرم
پس از درمان با میکرودرم ابریژن نیازی نیست مراقبتهای شدیدی از پوست خود داشته باشید. عوارض، بعد از چند روز تا یک هفته کاملا رفع میشوند. به مدت یک هفته موارد زیر را رعایت کنید:
- به طور مداوم از مرطوب کننده برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست استفاده کنید
- کرم ضدآفتاب و کلاه آفتابگیر را قبل از بیرون رفتن فراموش نکنید.
- تا یک هفته پس از جلسات میکرودرم، از داروهای ضد آکنه استفاده نکنید.
جمعبندی
میکرودرم ابریژن یک تکنیک رایج برای رفع مشکلات پوستی نظیر لک، جای جوش، منافذ باز پوست و غیره است. دستگاههای ابریژن با توجه به نیاز پوست صورت در انواع کریستالی، هیدرودرم، الماسی یا خانگی تولید میشوند. تکنیک ابریژن کاملا غیرتهاجمی است. با این حال، برای جلوگیری از هرگونه عارضه پوستی دائمی باید توسط پزشک متخصص زیبایی در یک مطب زیبایی یا کلینیک انجام گیرد.
سوالات متداول
- میکرودرم ابریژن چیست؟
برای انجام ابریژن از یک دستگاه استفاده میشود که دارای یک هندپیس است. وقتی هندپیس روی صورت حرکت میکند، لایهبرداری انجام میدهد و پوست مرده توسط مکندهها کشیده میشود.
- آیا بعد از ابریژن مراقبت خاصی باید انجام داد؟
بعد از میکرودرم لازم است تا یک هفته از مرطوبکننده و کرم ضد آفتاب استفاده شود.
- میکرودرم برای چه مواردی توصیه میشود؟
میکرودرم برای رفع مشکلاتی همچون جای جوش، روزنههای باز، ملاسما، لکهای بارداری، روشن کردن پوست و غیره استفاده میشود.
- انواع دستگاههای ابریژن چه هستند؟
چهار مدل دستگاه میکرودرم ابریژن وجود دارند که شامل دستگاه ابریژن الماسی، دستگاه ابریژن کریستالی، دستگاه هیدرودرم ابریژن و دستگاه ابریژن خانگی هستند.