هر آنچه که باید درباره عارضه پوستی پسوریازیس بدانید + عکس
خدمات درمانی۲۳-تیر-۱۴۰۳

هر آنچه که باید درباره عارضه پوستی پسوریازیس بدانید + عکس

به طور معمول، سلول‌های پوست در عمق پوست شما رشد می‌کنند و به‌آرامی به سطح می‌آیند تا در نهایت، با سلول‌های جدید جایگزین شوند. چرخه زندگی معمولی یک سلول پوست 1 ماه است. اما در افراد مبتلا به پسوریازیس، فرایند تولید سلول جدید ممکن است تنها در چند روز رخ دهد. به همین دلیل، سلول‌های پوست زمانی برای ریزش ندارند. این تولید سریع منجر به تجمع سلول‌های پوستی می‌شود. بنابراین پسوریازیس یک بیماری خودایمنی مزمن است که در نتیجه تسریع فرآیند تولید پوست که باعث تجمع سلول‌های پوست می‌شود، بروز پیدا می‌کند. این تجمع سلولی به پوسته‌پوسته‌شدن سطح پوست منجر می‌شود. در این بیماری لکه‌های قرمز رنگ با فلس‌های نقره‌ای مایل به سفید روی سطح پوست به وجود می‌آید. البته در پوست‌های تیره‌تر، آن‌ها می‌توانند ارغوانی‌تر یا قهوه‌ای تیره با پوسته‌های خاکستری به نظر برسند. گاهی اوقات، این تکه‌ها ترک می‌خورند و خونریزی می‌کنند.

بر اساس یک منبع معتبر منتشرشده در سال 2021، میزان شیوع پسوریازیس بر اساس نژاد و قومیت، عبارت‌اند از:

3.6% از سفیدپوستان

2.5% از مردم آسیا

1.9% از مردم اسپانیایی تبار، از جمله مردم مکزیکی آمریکایی

1.5% از سیاه پوستان

علائم پسوریازیس

علائم پسوریازیس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به نوع پسوریازیس شما بستگی دارد. نواحی پسوریازیس می‌تواند به کوچکی چند پوسته روی پوست سر یا آرنج شما باشد یا بیشتر بدن شما را بپوشاند.

شایع‌ترین علائم پسوریازیس عبارت‌اند از:

  • لکه‌های برآمده و ملتهب پوست که در پوست روشن قرمز و در پوست تیره قهوه‌ای یا بنفش به نظر می‌رسند.
  • پوسته‌ها یا پلاک‌های سفید نقره‌ای روی لکه‌های قرمز یا پوسته‌های خاکستری روی لکه‌های بنفش و قهوه‌ای
  • پوست خشک که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند
  • احساس خارش و سوزش یا درد اطراف لکه‌ها
  • ناخن‌های ضخیم و سوراخ‌دار
  • مفاصل دردناک و متورم

همه این علائم را همه افراد تجربه نمی‌کنند. برخی از افراد اگر نوع کمتر رایج پسوریازیس را داشته باشند، علائم کاملاً متفاوتی را تجربه خواهند کرد. اگر این علائم را دارید، می‌توانید برای بررسی دقیق‌تر به کلینیک زیبایی سعادت آباد مراجعه کنید.

درمان پسوریازیس

دلایل ابتلا به پسوریازیس

پزشکان برای پسوریازیس علت مشخصی پیدا نکردند. بااین‌حال، به لطف چندین دهه تحقیق، آن‌ها به دو عامل کلیدی رسیدند: ژنتیک و سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی

پسوریازیس یک بیماری خودایمنی و نتیجه حمله بدن به خودش است. در پسوریازیس، گلبول‌های سفید خون به نام سلول‌های T به‌اشتباه به سلول‌های پوست شما حمله می‌کنند.

به‌طورکلی در بدن، گلبول‌های سفید خون برای حمله و ازبین‌بردن باکتری‌های مهاجم و دفاع در برابر عفونت‌ها مستقر می‌شوند. این حمله اشتباه خودایمنی باعث می‌شود که فرایند تولید سلول‌های پوست بیش از حد پیش برود. افزایش سرعت تولید سلول‌های پوست باعث می‌شود که سلول‌های جدید پوست خیلی سریع رشد کنند و روی‌هم انباشته ‌شوند.

ژنتیک

برخی از افراد ژن‌هایی را به ارث می‌برند که احتمال ابتلا به پسوریازیس را در آن‌ها افزایش می‌دهد. بر اساس تحقیقات منتشر شده در سال 2019، اگر در اعضای خانواده‌تان یک نفر با این بیماری پوستی دارید، در معرض خطر ابتلا به پسوریازیس هستید.

روش‌های تشخیص پسوریازیس

دو آزمایش یا معاینه وجود دارد که ممکن است برای تشخیص پسوریازیس لازم باشد.

  1. معاینه جسمی

اکثر پزشکان می‌توانند با یک معاینه فیزیکی ساده این بیماری را تشخیص دهند. علائم پسوریازیس به طور معمول مشهود است و به‌راحتی از سایر مواردی که ممکن است علائم مشابهی ایجاد کنند قابل‌تشخیص است.

  1. بیوپسی

اگر علائم شما نامشخص باشد و پزشک بخواهد تشخیص دقیق بدهد، ممکن است نمونه کوچکی از پوست شما بگیرد. این کار به‌عنوان بیوپسی شناخته می‌شود که می‌توان آن را در مطب پزشک انجام داد. پزشک شما احتمالاً یک داروی بی‌حس‌کننده موضعی را برای کاهش درد بیوپسی تزریق می‌کند و بعد از گرفتن نمونه، بیوپسی پوست را برای تجزیه‌وتحلیل به آزمایشگاه می‌فرستد تا زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود. این روش می‌تواند نوع پسوریازیس شما را تشخیص دهد.

تشخیص دقیق بیماری پسوریازیس یکی از انواع خدمات درمانی کلینیک‌های تخصصی پوست است.

درمان پسوریازیس

 

‌روش‌های درمانی پسوریازیس

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما تغییر سبک زندگی و استفاده از داروها می‌توانند از تشدید بیماری و عوارض آن جلوگیری کنند. در واقع هدف از درمان‌های موجود، کاهش التهاب و پوسته‌ها و کند کردن رشد سلول‌های پوست است.

درمان پسوریازیس به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • درمان‌های موضعی: یکی از اصلی‌ترین روش‌ها در درمان عارضه‌های پوستی استفاده از درمان‌های موضعی است. در این بیماری هم کرم‌ها و پمادهایی وجود دارند که مستقیماً روی پوست اعمال می‌شوند و می‌توانند برای کاهش علائم پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​مفید باشند.
  • داروهای سیستمیک: افراد مبتلا به پسوریازیس متوسط ​​تا شدید و کسانی که به سایر انواع درمان پاسخ خوبی نداده‌اند، ممکن است نیاز به استفاده از داروهای خوراکی یا تزریقی داشته باشند. بسیاری از این داروها می‌توانند عوارض جانبی شدیدی داشته باشند و به همین دلیل، پزشکان معمولاً آن‌ها را برای مدت کوتاهی تجویز می‌کنند.
  • نوردرمانی: در این روش درمان پسوریازیس، از اشعه ماورا بنفش (UV) یا نور طبیعی استفاده می‌شود. نور خورشید گلبول‌های سفید بیش از حد فعال را که به سلول‌های سالم پوست حمله می‌کنند و باعث رشد سریع سلول‌ها می‌شوند، می‌کشد. اشعه نور فرابنشهم ممکن است در کاهش علائم پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​مفید باشند.

اکثر افراد مبتلا به پسوریازیس متوسط ​​تا شدید از ترکیبی از درمان‌ها سود می‌برند. این نوع درمان از بیش از یکی از انواع درمان برای کاهش علائم استفاده می‌کند. برخی از افراد ممکن است در تمام زندگی خود از یک درمان استفاده کنند اما برخی دیگر ممکن است نیاز به تغییر گهگاه روش درمان داشته باشند.

کلینیک زیبایی سعادت آباد یکی از مراکز تخصصی درمان عارضه‌های پوستی از جمله بیماری پسوریازیس است.

سؤالات متداول

  1. آیا پسوریازیس مسری است؟ خیر، پسوریازیس مسری نیست و شما نمی‌توانید آن را از شخص دیگری بگیرید یا به دیگران انتقال دهید.
  2. آیا بیماری پسوریازیس ارثی است؟ محققان ارتباطی بین پسوریازیس و ژنتیک پیدا کرده‌اند؛ بنابراین می‌توان گفت داشتن سابقه خانوادگی، خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.
  3. آیا پسوریازیس همان اگزما است؟ خیر، پسوریازیس با اگزما یکی نیست. اگزما معمولاً بسیار خارش‌دار است و باعث ایجاد لکه‌های رنگی پوسته‌پوسته‌شده نمی‌شود.
  4. آیا درمانی برای پسوریازیس وجود دارد؟ متأسفانه، در این مقطع زمانی هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد. اما می‌توان علائم آن را بهبود داد و مدیریت کرد.
کلینیک سعادت آباد
جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو نوبت
با متخصصی جراحی و زیبایی ما تماس بگیرید.
برای مشاوره با دکتر جراحی زیبایی سعادت آباد کلیک کن.

هنوز نظری وارد نشده است!

دیدگاه خود را ارسال نمایید